boeken

Yvon & Mick: Enkele jaren geleden emigreerden wij naar Spanje en sinds 5 jaar organiseren wij creatieve workshops in Andalusië en binnenkort ook in de Dordogne. Ieder jaar groeide ons bedrijf, meer cursisten, meer weken, meer aanbod. Toch lukte het ons niet er financieel van rond te komen. Van huis uit zijn wij beiden geen ondernemers, met cijfers en geld zijn we liever zo min mogelijk bezig. Via via kwamen we op het spoor van B-inFLOW, en besloten een coachtraject in te gaan. Door de kritische vragen van Ineke werden we gedwongen op een andere manier naar ons bedrijf te kijken. De vele waardevolle tips hebben er toe geleid dat we het roer op een aantal punten drastisch hebben omgegooid. Tot onze verassing gaat wat meer commercieel denken niet ten koste van klantgerichtheid en is het bezig zijn met geld en cijfers zelfs leuk. Door meer toekomstgericht te denken en meer te plannen zien we na zes maanden een enorme vooruitgang en zijn we ervan overtuigd geraakt dat we ons bedrijf naar een hoger level kunnen tillen zonder dat we daarbij de passie kwijtraken. Ik kan iedereen aanraden een coachtraject aan te gaan. Een kleine investering met een enorm rendement.

Sandra: Sinds 10 jaar ben ik webdesigner. Als ondernemer hobbelde ik van de ene klus in de andere, het werk kwam meestal via via binnen, maar mijn bedrijf groeide niet. Ik verzon van alles om maar niet aan acquisitie te hoeven doen. Ineke heeft mij tijdens het coachtraject tips en adviezen aangereikt om de muren af te breken en "de boer op te gaan". Als je daadwerkelijk de stap zet om potentiële klanten te benaderen, merk je dat men niet afwijzend reageert en dat het zelfs leuk kan zijn. Ineke doet de naam van haar bedrijf eer aan, B-inFLOW. Vier maanden na de coaching zit ik nog steeds in de flow. Zij is in staat om zich te verplaatsen in de ander, niet op een zweverige manier, maar omdat zij zelf ondernemer is. Zij is een zeer inspirerend persoon. Door kleine dingen blijf ik aan haar denken, wordt de klik meteen weer gemaakt en zit ik weer in de "Flow".

Wilma: sinds een jaar ben ik eigenaresse van een evenementenbureau. Ik heb het gehele traject van More Balance More Business gevolgd. En ondanks het feit dat ik een ondernemer ben, heb ik heel veel geleerd. Enerzijds motiveert en stimuleert Ineke je, anderzijds houdt ze je de spiegel voor. Ik ben met nog meer discipline en accuratesse gaan werken, wat me meer zelfvertrouwen heeft gegeven. En het regelmatig doen van acquisitie heb ik nu helemaal in de vingers, én met goede resultaten. In het begin moesten we even aan elkaar wennen. Er wordt hard gewerkt maar er is ook tijd voor een lach.

Anja: ik ben therapeute en heb veel werk. Maar mijn inkomen laat te wensen over. Tijdens een van de coachingsessies constateerden wij dat ik niet alles durf te declareren aan mijn cliënten. Terwijl daar wel duidelijke afspraken over zijn gemaakt. Het heeft te maken met een schroom om dit voor mijzelf te eisen. Nu ik mij hiervan bewust ben, gaat het veel beter en stijgt mijn inkomen. Ik heb mijn eigen groeistrategie ontwikkeld.

René: ik heb een pr bureau. Het loopt redelijk goed maar regelmatig acquisitie doen zou wel nodig zijn. Bij een vorige werkgever heb ik daar ook ervaring in opgedaan. Nu ik dit voor mijn eigen bedrijf moet doen, heb ik drempelvrees. Tijdens een coachingsessie kwam naar voren dat ik het moeilijk vind mezelf “te verkopen”. Daar liggen oude ervaringen aan ten grondslag. Hier hebben we aan gewerkt en ik sta nu steviger in mijn schoenen om mijn bureau met trots aan te prijzen.